Oljemassage :

Massagen har använts för att bota sjukdomar sedan forntiden där massagen med ursprung i orientalisk tradition och västerländsk läkemedel. Det finns lika mycket anteckningar om massage som akupunktur, moxibustion och herbalism i den kinesiska medicinska läroboken kallad "Nei-Jing" (3000 f. Kr.). Tekniker för massagebehandling är alltså förklarad i "Ayuravedha" (indisk helig skrift om medicinskt bruk skriven i 1800 f. Kr.).

I Grekland och Rom, är massage en av de huvudsakliga metoderna för att lindra smärta. Fadern av västerländsk läkemedelskonst, "Hippocretes", nämnde att läkare borde ha lära sig hur man masserar. Den rehabiliterande massagetekniken för patienter med hjärtsjukdom publicerades i "Modern lärobok för kardiologi" (1890). Under 1990-talet mixade en svensk gymnast "Per Henrik Link" västerländsk filosofi med kinesisk massagetekniken. Han kallade den nya massagetekniken med olja "svensk massage" som blev populär över hela världen. Senare användes flera aromatiska oljor med utvalda dofter tillsammans med olika massagetekniker och blev känt som aromabehandling.

 

Oljemassagens förmåner
Oljemassagen är en mjuk massage på den yttre muskeln utan smärta. Alltså, de flesta människor som inte tycker om obehaglig känsla från tryck- och klämmassagetekniker föredrar denna teknik. Oljemassagen ger en glädjande och en välnjutande känsla, stimulerar uppbyggandet av endorfin hormoner genom en bättre psykopatisk immunologi. Den ger alltså en god hälsa och ger en uppfriskande känsla i hela kroppen samt smärtdämpande och avslappnande.